Henk van Nunen

Beste bezoeker.

Mijn naam is Henk van Nunen.
Ik ben geboren en getogen in Breda, ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen.

In het dagelijkse leven ben ik fulltime aan het werk als hoofd verkoop binnendienst bij een elektrotechnische groothandel. Mijn hobby’s zijn: Sowieso fotografie, maar daar kan ik helaas de hypotheek nog niet van betalen. Ik zing in een gemengd koor waar we vooral cabareteske liedjes zingen met een knipoog. Ik lees graag een boek. Op zijn tijd een goede film, en dan bij voorkeur toch wel een zgn. filmhuisfilm. Dus niet de grote commerciële blockbusters. Uit eten gaan met vrouw, gezin, vrienden of collega’s is een lekkere gezellige hobby.

Ik ben al van kinds af aan geboeid door fotografie. Wellicht omdat mijn vader ook fotografeerde. Menig uur heb ik in zijn DOKA (donkere kamer) doorgebracht alwaar hij zijn geschoten foto’s zelf ontwikkelde. Gefascineerd keek ik naar het ontwikkelproces. Door de ontwikkelvloeistof verscheen langzaam de afbeelding op het belichte fotopapier. Daarna even in het fixeerbad, zodat de foto niet doorontwikkelde, en dan de bak met water in, zodat de foto chemicaliënvrij was. Wat een luxe hebben we tegenwoordig met de digitale versies van de DOKA.

Nog altijd kan ik me verwonderen als ik naar mijn foto’s kijk of naar die van andere fotografen. Al die mooie, maar ook minder mooie momenten die misschien wel voor eeuwig worden vastgelegd. Die altijd eenmalig zijn. Een moment, bevroren in de tijd. Momenten die nooit meer terug komen en die ook nooit gereproduceerd kunnen worden. Allemaal unieke beelden.

Ik vind ook vrijwel alle thema’s in de fotografie wel aantrekkelijk. Maar het spreekt voor zich dat de ene foto je eerder raakt dan een andere foto. Zelf maak ik op dit moment vooral foto’s van de stad, de natuur, landschap en straat.

Maar…….. ik ben ook erg geboeid door de mens. Dus ik wil me nu ook gaan toeleggen op het fotograferen van die mens. Portretten, gezinnen, vrienden, stellen, kinderen, en wat er verder voorbij komt. Ik vind het fotograferen van mensen ook de dankbaarste vorm van fotografie.

Dus mocht je geïnteresseerd zijn in een fotoreportage, neem dan vrijblijvend contact met mij op, dan kunnen we samen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

En omdat het voor mij een nieuwe richting in de fotografie is, is het zowel voor jou/jullie alsook voor mij een spannende maar vooral leuke ervaring. Het zal sowieso een laagdrempelige shoot zijn waar we vooral veel plezier aan zullen beleven. En uiteraard met als resultaat een serie mooie foto’s van ongetwijfeld prachtige mensen.

Ik wil je tot slot nog even hartelijk bedanken dat je dit hebt willen lezen.
Ik hoop dat we elkaar ooit eens ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
Henk van Nunen.

Henk van Nunen
Foto door Nikki van Nunen